coffee 發表於 2010-8-11 17:25:35

如果可以重新黎過~

如果呢個世界有時光機,真係好想一切可以重新黎過~
可以番到去我既18歲,那麼我就唔使令所有人失望.那麼我可以找回屬於我的一切.
點解事情要去到吒一個地步,點解我要搞到自己如斯田地~~
一次又一次咁講大話,一次又一次令愛我既人失望
賭,真係可以令一個人失去人性,失去理智
難道我的生命只剩下它嗎?

PENNY 發表於 2010-8-11 21:53:34

你有諗過用時光機重新黎過..je係你已經反思過你ge行為..自我反思並唔係一個簡單容易ge事黎ga..所以你踏出左呢一步..係好勇敢ga!!good!
你反問自己你ge生命裏係咪只係淨返賭呢樣野..但你希望有時光機,唔再另你愛ge人失望,,je係你ge生命裏仲重視你愛ge人啦..
我見你發呢個帖,.你都有心改過,,其實有心都未算你覺得ge如斯田地ar~或者你講多d關於你ge情況..咁如果真係有部時光機ge話..你又會點做呢??:)

travel 發表於 2010-8-18 22:39:44

你問自己GE生命係米淨反賭?我相信你心入面絕對仲有其他野 例如屋企人,你仲係好CARE佢地 GE 其實佢地都好希望見到你有改過之後GE一面GA 俾D信心自己LA 你依家其實已經踏出左第一步GA LA 係一個好GE開始  加油AR  當你真正改過之後我相信你會搵反你依家暫時失去GE野  而且你會比以前活得更加有意義 因為經一事長一智AR MA

winter 發表於 2010-8-18 22:43:27

嗯..睇到你咁講..都知道你係已經反省過..我真係鄧你開心
咁樣係一個好好ge開始丫!!!過去 雖然己經不可追 但係你仲有未來丫ma~~你提到你令到身邊一部份人失望同埋傷心~但我相信只要你俾一個已經改左ge自己佢地睇...證明你係得ge...我相信佢地一定會為你感到好自豪同埋開心ga~~!
加油呀~~~努力去令佢地以後ge日子都開開心心!
你仲有機會去彌補GA~!! 你GE人生啱啱先開始咋~~!!!
只要你吾放棄自己...我同埋你身邊GE人都會一直咁樣支持你GA!!!加油~~~~~相信自己可以的~~~人有無限潛能!!
頁: [1]
查看完整版本: 如果可以重新黎過~